Digitalis - ukrudt eller toårsplante..
Den er bare så flot, den kræver meget lidt. Her står den nærmest i ren sand. Alligevel blomstrer den smukt. Nogle vil nok kalde den ukrudt, men her i haven får den lov til at stå, der hvor det passer os. Som sagt er den meget nem, den kræver bare at man rykker den op hvor man ikke gider at have den, samt klipper frøstandene af hurtigt efter afblomstring.
Digitalis og humlebier har et helt specielt forhold. De eneste insekter der kan bestøve Digitalis er nemlig humlebierne. Disse store insekter er nemlig de eneste der er stærke og brede nok til at kravle op i de stejle blomster. Nogle gange ser man fluer og honningbier forsøge, men uden held. Uden humlebierne ville Digitalis ikke kunne frøformerer sig.
De fine fregner der findes nederst på Digitalis blomsten, er landingsmærker planten har skabt så humlebien kan se at det er her den skal lande.
Humlebier kan huske, og hvor der er Digitalis vil humlebierne altid komme tilbage efter nektar, så længe der er blomster på planten. Digitalis/fingerbøl, hvis tørrede blade tidl. blev brugt som lægemidlet digitalis til behandling af hjertesygdomme.
Hele planten er giftig.