Fotoalbum

Historiske eller antikke roser.

Historiske roser er roser fra grupper, der var fremavlet eller eksisterede før 1867. Jeg tør ikke give et bud på, hvor mange rosengrupper det drejer sig om, men det er over tyve. Vi har idag omkring 20 af disse roser.
Fra Rosa gallica gruppen har vi: Cardinal de Richelieu, Charles de Mills & Tuscany Superb, de er som alle galica roser engangsblomstrende og stærkt duftende. Rosa de Resht er vores eneste damascena rosa. Fra gruppen Rosa centifolia muscosa, mosroser har vi Henri Martin & Salet.
Af bourbonroser har vi Louise Odier, Reine Victoria og dennes sport Mme Pierre Oger samt Variegata di Bologna. Rosa portlandia er repræsenteret ved Comte de Chambord og Jacques Cartier. Foreløbig er Magna Charta vores eneste remontantrose. Fra noisette gruppen har vi Mme Alfred Carriere og måske Glorie de Dijon?
Skulle man ønske at vide noget om de enkelte grupper og deres historie, vil jeg anbefale Torben Thims bog, Historiske Roser, 2004. Eller Hugo Lykkes, Politikens bog om gamle roser fra 2000.
Desværre har vi ikke så mange billeder af vore historiske roser, men  vi får forhåbentligt taget en masse billeder af dem i 2008.
                                                                             KM 02-2008

Kommentarer

26.06.2013 15:14

birte robins

Kære
om antikke historiske roser som vi ejer to af.

jeg og min søster har hver en vildt gammel rose..som er lyserød og meget smuk og duftende 130-150 år gammel mindst ..vokset i flere generationer på vor familie gård i Døllefjelde, Langet på lolland.