Fotoalbum

Renaissance roser er en rosentype, der er udviklet af Poulsen Roser med det samme formål, som Austin har med de engelske roser.    Buskroser, som forener de gamle rosers blomsterform og stærke duft, med god hårdførhed og modtandsdygtighed overfor sygdomme foruden at være remonterende. Det første kuld kom i 1994, med Clair, Julia, Bella og Isabel. Her i september 2007, finder man 20 renaissance roser på Poulsens hjemmeside. Rosengruppen er indtil videre en af mine favoritgrupper, det skyldes den flotte vækst, den rige blomstring, de meget velduftende blomster, deres frodighed og gode sundhed(Clair & Ghita). De anbefales ikke til dyrkning i beholdere, men det ved vore ikke, så de er foreløbigt fine i krukker. Det negative ved denne gruppe er, at Poulsen er meget sparsom med de genetiske oplysninger, om disse dejlige roser. Som det også er tilfældet med de nyere Austin roser. Dette er desværre en generel trend, som jeg finder meget irriterende. En trend der ser ud til, at være startet hos Tantau og Kordes i Tyskland!?
Vi har pt. 18 stk fordelt på kun fem sorter.(Efterår 2007) 
Pr 6. juni 2009 har vi 43 stk. fordelt på 16 sorter. Hvoraf ikke alle, lever op til Clair og Ghitas kvaliteter.
Den lange og hårde vinter 2009/10 tog livet af næsten alle mine renaissance roser, der blev dyrket i beholdere. Mængden er næsten halveret!
 
                                                                        Kjeld oktober 2010.

Kommentarer

12.07.2013 22:54

Ole alber

Det er dejligt, at du deler dine erfaringer med roserne. Jeg har ikke erfaringer med renaissenceroser, men jeg vil prøve Ghita og Clair.